Clean car floor mats of black carpet under rear passenger seat in the workshop for the detailing vehicle before dry cleaning. Auto service industry. Interior of sedan.

Mnoho aut má ve své výbavě textilní koberce, které jsou sice hezké, v autě působí útulně, ale pro mnoho lidí jsou přímo nepraktické. A to především od podzimu do konce jara, kdy se nám z bot rozpouští sníh či z nich stéká déšť. V takovém případě jsou okamžitě špinavé, mokré a uvolňuje se z nich vlhkost, která se projeví na sklech jako zamlžení. Textilní koberečky jsou sice estetické, ale nepraktické. Máme pro vás jednoduché řešení, jak takovým potížím předcházet. Prozradíme vám jak. 

Vyberte ty správné koberečky

Abyste předešli výše zmíněným vlivům, popřemýšlejte nad nákupem koberečků z gumy. Ovšem, aby gumové autokoberce dobře seděly a takzvaně nejezdily po podlaze, je potřeba vybrat takové, které jsou určené přesně pro váš typ vozu. Jedině tak ušetříte čas strávený nad čištěním podlahy. Kdyby koberce nepokryly celou část, vzniknou mezery, kudy se dostanou nečistoty. S těmi originálními se to nestane. Také údržba je jednodušší než u textilních koberců. V případě kamínků, bláta, vody či písku od dětí, stačí kobereček vzít, vyklepat a opláchnout vodou. Je hotovo – jednoduchá údržba. 

Kvalita u koberců je důležitá

Podobně, jako je tomu i u ostatního zboží, můžete i koberečky koupit v různé kvalitě a cenové relaci. Při výběru se snažte zaměřit na gumové koberce z odolné gumy bez přidaného PVC. V případě, že koupíte koberce pouze z PVC či budou obsahovat značnou část tohoto materiálu, mohou se lámat a budou dříve poničené. Dbát byste také měli na protiskluzové vzory, které zajistí bezpečnost a příjemné používání. Jaké nejlépe zvolit? Oblíbené a kvalitní rohože najdete od našeho výrobce RIGUM, ale také například od německého Petexu. Jistě máte na výběr a ceny nejsou nikterak vysoké. V případě, že si nejste jistí výběrem, navštivte ověřeného prodejce doplňků a potřeb pro váš vůz.