Cestování je v poslední době velkou zálibou mnohých lidí. Někteří do zahraničí cestují za prací či studiem, jiní vyráží za poznáním a aktivním nebo pasivním odpočinkem. Ať je váš důvod pro cestování jakýkoliv, nikdy nezapomínejte na cestovní pojištění, které je nutné pro případ vzniku škodných událostí, při náhlém onemocnění nebo zranění. Bez něj se vám sice dostane lékařské péče, ale výlohy budete muset platit ze svého.

Sestavte si kompletní cestovní pojištění včetně připojištění

Základní cestovní pojištění se vztahuje většinou jen na proplacení lékařské péče při akutním onemocnění nebo zranění. Netýká se to však následků adrenalinových či rizikových sportů. Také v případě zranění musíte počítat s poúrazovým stavem a zde se rozhodně vyplatí úrazové připojištění. Skutečně výhodné cestovní pojištění musí obsahovat všechny možné i nemožné situace, které se vás mohou při vašem pobytu v zahraničí týkat. Pozorně proto čtěte rozsah pojistného krytí.

Informujte se o výlukách a výši limitů

V případech, že neúmyslně zaviníte zranění třetí osobě nebo poškodíte cizí věc, což se týká například vybavení hotelu, základní pojištění vám nepostačí. Pro tyto případy je vhodné připojištění odpovědnosti. Jak přesně toto připojištění funguje a proč se vyplatí ho mít i v běžném životě se dozvíte v tomto článku. Jsou však i události, kdy vás pojišťovna nebude krýt vůbec a těm se říká výluky. Předem si proto pečlivě prostudujte, jakých situací se to týká, protože pojišťovna každou škodnou událost pečlivě prozkoumává. Pokud navíc léčebné výlohy překročí výši základního limitu, budete muset tento rozdíl doplatit vy. Pečlivě proto zvažte všechna myslitelná rizika.

Sjednejte si pojištění online

Velkou výhodou je možnost sjednání cestovního pojištění online přes internet. Pokud jste se rozhodli vycestovat do zahraničí na poslední chvíli, máte možnost přes internet sjednat cestovní pojištění i v den odjezdu. Navíc můžete ušetřit nemalé peníze a veškeré informace ohledně výluk i limitů máte vždy po ruce. Oblíbená ERGO pojišťovna nabízí ucelený přehled všech důležitých informací, takže budete neustále v obraze. Další slevy na pojistném můžete získat díky skupinové slevě nebo včasnému sjednání.