Cordyceps sinensis pomáhá lidem s hektickým životním stylem zvyšováním jejich energie. Používá se na oslabený organismus, na vyčerpanost, je účinný jako afrodisiakum, ale i jako prostředek na zlepšení potence v  kombinaci s Rdesnem mnohokvětým. Starším lidem ke zmírnění bolestí a posilování kostní dřeně se v Číně standardně předepisuje právě Cordyceps. Recenze potvrzují schopnost extraktu Cordycepsu sinensis posílit imunitu natolik, že tělo lépe odolává patogenům, zbavuje se rychleji z projevů nachlazení a ochraňuje játra, plíce a ledviny. Cordyceps sinensis proto získává stále více příznivců, hledajících přírodní léky bez vedlejších negativních účinků.

Cordyceps sinensis

Tradiční čínská medicína považuje Cordyceps sinensis jako nositele jin i jang vlastností. Tato zásadní vlastnost umožňuje vyvážené působení ve tkáních a orgánech těla. Cordyceps sinensis v nich působí pomocí biologicky aktivních látek, z nichž nejúčinnější jsou cordycepsové polysacharidy a kyselina cordycepsová. Proto je Cordyceps hodnocen jako vysoce aktivní přírodní prostředek harmonizující obranný systém organismu. Posílení imunity Cordycepsem se může projevit i snížením nepřiměřené imunitní reakce u alergií. Cordyceps sinensis je standardně používán jako rostlinné antibiotikum, pro své bakteriostatické účinky proti několika desítkám patogenů, včetně pneomokoků, streptokoků a zlatého stafylokoka.

Cordyceps diskuze

Cordceps sinensis má mohutné všestranné regenerační účinky. Při chemoterapii a radioterapii se právě úspěšně využívá Cordyceps. Diskuze a v nich popsané zkušenosti potvrzují i snížení množství chemoterapeutik při léčbě. Tradiční čínská medicína konstatuje blahodárné účinky na záněty, pozitivní vliv na prokrvení tkání – dokonce zlepšuje i prokrvení vnitřního ucha, což má kladný vliv na ušní šelesty – tinnitus. Úspěšně je také aplikován při poruchách prokrvení dolních končetin. Cordyceps sinensis je také vhodný pro preventivní udržování zdraví. A to nejen z hlediska dlouhověkosti, ale především zachování jeho kvality.