Reprezentativní vzhled je v dnešní době důležitý nejen u žen, ale i mužů. Manikúra a pedikúra není rozhodně pouze doménou žen. I muž by měl dbát na to, aby jeho ruce byly pěstěné. Samozřejmě není žádnou ostudou, když jde na rukou muže poznat, že se živí prostřednictvím svých rukou – manuální prací. Ale ostuda by byla, kdyby se ani trochu nesnažil o ruce dbát.

Způsobů dnes existuje celá škála. Od manikúry suché, mokré, přes pěstící japonskou manikúru či P.Shine, až po ošetřující a regenerační zábaly. Pokud se vám nechce z jakýchkoliv důvodů navštěvovat salón, pak si udělejte manikúru z pohodlí domova. Typ manikúry zvolte takový, který vám nejlépe vyhovuje.

Suchá manikúra

Muže mnohem častěji než ženy trápí záděry a díky pravidelné manikúře se dá tomu zamezit. Bohatě vystačí, kdy se svým rukám budete se zvýšenou péčí věnovat alespoň jednou za dva týdny. Díky tomu se nehty a jejich okolí zregenerují. Jak už samotný název napovídá, suchá manikúra je oproti mokré jiná v tom, že namísto změkčení kůžičky ve vodní lázni použijete jemnou brusku – okolí vyhladíte, takže nebude docházet k záděrům. Zkrátka hezky za sucha sestřihnete kleštičkami nehty, nerovnosti srovnáte pilníkem a hrubá místa obrousíte. Zapomenout nesmíte na kůžičku, která se opatrně odtlačí pomerančovým dřívkem a hrubé části odstřihnou. Nakonec ruce nezapomeňte nakrémovat.

Mokrá manikúra

Při této proceduře si nejdříve ruce namočíte do nějakého roztoku – voda a olej, bylinkový odvar, voda a mycí gel, voda a citronová šťáva apod. Případně se jen naložíte na půl hodiny do vany a ruce nejdříve odmočíte. Poté si je jemně vydrhněte pomocí peelingu. Voda kůži zjemní, takže namísto brusky už jen odstřihnete opatrně záděry, upravíte kůžičku, ostříháte a zabrousíte nehty, vyčistíte nečistoty ulpělé za nehty a citlivá místa ošetříte olejíčkem.

Speciální péče

Speciální péče se týká mužů, kteří mají problémy s nehty i jejich okolím. Buď si můžete koupit přímo sady pro muže, kde nechybí bezbarvý lak na poškozené nehty, pilníky napuštěné speciálními látkami, kterými si pak vyleštíte nehty, případně zavítat alespoň jednou za čas do salónu na pořádnou péči, kde vám provedou mimo jiné i parafínový zábal – vaše ruce pokud vás navíc i živí, si tuto péči určitě zaslouží.