Ať už stavíte nový domov či jste naznali, že je na čase bydlet v modernějším a útulnějším prostředí, pravděpodobně se nevyhnete otázce nových podlah. Možná máte jasnou představu o barvě či dekoru, každý typ podlahy má však rozličné vlastnosti, které mohou být ideální do jedné místnosti, ve druhé však způsobí katastrofu. Jak se v tom vyznat? Poradíme vám.

PVC/Vinyl

V současnosti jedna z nejvíce využívaných podlah napříč domácnostmi. Je velmi oblíbená zejména pro svou odolnost a životnost. Prodává se v mnoha dekorech dřeva, tudíž ji sladíte téměř do jakéhokoliv interiéru. Také se velmi snadno udržuje a je odolná proti vodě. Proto je dokonalá do hodně namáhaných místností – jako je kuchyně či chodba.

Dřevěná podlaha

Bezesporu nejkrásnější podlaha, jakou si můžete domů pořídit. Každý kousek dřeva je originál, proto je zaručené, že stejnou podlahu nebude mít nikdo jiný. Dřevo má výborné izolační vlastnosti a je velmi příjemné pro bosou nohu. Vytvoří vám doma úžasnou atmosféru, nemluvě o tom, že vůně dřeva je nezaměnitelná. Nevýhodou je vyšší pořizovací cena, ovšem při správné péči vám dřevěná podlaha vydrží celý život. Je ideální do obývacích pokojů či do ložnice.

Ekologická podlaha

Pokud dbáte na životní prostředí a zároveň chcete žít zdravě i ve svém vlastním domově, ekologická podlaha je přímo ideální. Je čistě přírodní, bez jakýchkoliv chemických látek či plastů. Velmi se proto hodí do místností, kde trávíte hodně času. Bonusem je potom velká odolnost proti mechanickému poškození a jednoduchá údržba. Navíc nezanechává žádné otisky a je voděodolná což oceníte třeba v koupelně nebo v kuchyni.

Laminátová podlaha

Vyrábí se v mnoha barevných provedeních, je poměrně odolná a hodí se kamkoliv – to je laminátová podlaha. Snadno se udržuje, je ovšem citlivá na velké množství vody. Proto je nevhodná do koupelny či kuchyně, kde může snadno dojít k úrazu. Velkou výhodou však je, že pokud se poškodí jednotlivé lamely, dají se jednoduše a rychle vyměnit.