Už jste se dívali do kalendáře? Pokud jste se jen párkrát prošli po ulici kolem výloh, či máte doma zapnutou televizi či rádio, jistě vám tento fakt neunikl. Samozřejmě, že obchody nás do svého nitra zkouší pod záminkou Vánoc vtáhnout již několik týdnů. Ovšem nyní už začíná jít opravdu do tuhého.

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti

Rozhodně byste neměli pořizování dárků nechat na poslední chvíli. Většinou se totiž tento fakt do výběru daru promítne a dotyčný pozná, že jste tomu přemýšlení „zas tak moc nedali“. Proto si najděte raději pár chvil u šálku čaje před spaním, již teď se začátkem adventu. Sepište si všechny osoby, které chcete obdarovat. Ke každému si poznamenejte jeho záliby, oblíbené barvy nebo i typ darů, které sám pořizuje. I tento faktor totiž může ukázat, jaký styl dárků dotyčnému udělá největší radost. Takže i pro pořizování dárků se určitě vyplatí věnovat více času přípravě a rozmýšlení, ušetří vám to totiž následně čas i energii při samotném nákupu.

Čím více strávíte času nad tvorbou seznamu dárků, tím snadnější a rychlejší bude vaše akce mezi regály v davu dalších panikařících zákazníků.

Čáp ztratil čepičku, jakou měla barvičku

Znalost oblíbené barvy však můžete využít při výběru šátku či šály, rukavic, ubrusu, ručníku či jiných doplňků do domácnosti. Ale i u darů pro pány může být tato informace užitečná. Přece jen módní doplňky v dnešní době nepořizujeme pouze ženám. V barvě můžete pořídit i nějaký prvek sportovního vybavení, hrníček či nějaký doplněk do auta. Možností je opět spousta.

Oblíbenou barvou se můžete řídit třeba i při výběru balicího papíru, stužky, či mašle.

Koníčky

Určitě nejlepší a nejjistější je hledat ve vodách zálib člověka, kterého chcete obdarovat. A nemusí to být jen koníčky, ale i oblíbené věci, kterými si dotyčný zpříjemňuje život, ať už jde třeba o kávu, čaj, svíčky, či dlouhé koupele. Od věci nejsou ani knížky. Můžete vybírat mezi encyklopediemi o různých tématech, osobnostně rozvojovými knihami nebo romány pro relaxaci. Vsadit můžete na celosvětově známé autory, ale také na ty méně protřelé, které na svoje umístění v žebříčcích prodeje teprve čekají.

Jedním z nich je například autorka Petra Kropáčová. Sehnat můžete již tři její díla. Prvním je kniha „Prkna, co znamenají život“, ve které najdete vše, co od správného románu čekáte. Tato první kniha je protknuta nádechem atmosféry dob dávno minulých, díky průběžnému glosování děje úryvky z divadelních her. A to dodává této knize, i jejímu volnému pokračování „Prkna, co znamenala smrt“, něco, co v jiných knihách nenajdete. Něco, co tyto knihy odliší od ostatních.

Třetí knihou, kterou do dárkového balíčku můžete také zařadit, má název „Pravidla života“. Najdete v ní vše, včetně toho, s čím se možná někdy potýkal každý z nás – s touhou udělat něco jinak a vybočit ze zajetých kolejí, navzdory názoru okolí.

Tak neváhejte a udělejte radost své milé čtenářce. A pokud chcete balíček dotáhnout do dokonalosti, přiložte ještě tabulku luxusní čokolády, aromatickou svíčku, nebo třeba krabičku kvalitního čaje. Dané obdarované tak zajistíte jistě krásně strávené hodiny, za které vám bude vděčná.