Jak odpovídáte na otázku, zda pijete raději čaj nebo kávu? Oba tyto nápoje mají za sebou dlouholetou tradici, patří k nejoblíbenějším nápojům a dokážou působit na psychické i fyzické zdraví člověka. Tentokrát se inspirujte, proč pít čaj a vychutnat si nápoj, který bývá označován jako „nápoj s duší“.

1) Rychlá a jednoduchá příprava

Výborný čaj připravíte za okamžik. Jeho rychlá příprava vám ušetří čas, který můžete věnovat třeba sobě. Je na vás, zda zvolíte přípravu čaje v čajové konvici nebo vyzkoušíte matcha čaj, který se rozmíchává ve speciální čajové misce. K přípravě čaje vám však postačí pouze voda, hrníček a kvalitní čaj. Pokud máte rádi sypané čaje, tak si nezapomeňte pořídit čajové sítko.

2) Zdravotní účinky čaje

Pití čaje působí pozitivně na lidský organismus. Ať už pijete šípkový čaj, který pročišťuje a podporuje imunitu, nebo máte nejraději zelený čaj, který pomáhá spalovat kalorie, můžete si dopřát i více šálků denně. Zelený čaj snižuje riziko zlomenin a černý čaj pomáhá například léčit nepříjemný zápach z úst a dokonce je účinný i v boji proti paradentóze.

3) Příjemné uklidnění

Pokud se potřebujete uklidnit a večer usnout, tak vyzkoušejte bylinkové čaje. Skvěle fungují také sypané čaje, po kterých se budete cítit odpočatě, plní energie a dobré nálady. Pokud naopak potřebujete zvýšit svou fyzickou kondici a sílu, tak si vyberte čaj s povzbuzujícími účinky, například bílý čaj, který podporuje také duševní pohodu a zlepšuje i paměť.

4) Čaj lepší než voda

Slyšeli jste už o tom, že čaj je lepší než voda? Obsahuje totiž antioxidanty a prospěšné látky, které ve vodě chybí. Čaj hydratuje organismus, v létě osvěžuje, v zimě zahřívá a léčí nemoci dýchacích cest a pomáhá také při problémech s trávením. Velkou výhodou čaje je také to, že výrazně zpomaluje proces stárnutí.

5) Čajový rituál a posezení s přáteli

Při pití čaje si můžete užít čajový rituál, pozvěte své přátele a udělejte si čajový dýchánek. Můžete vyzkoušet více druhů čaje, společně si povídat nejen o čaji, povídat si, ochutnat čajové cukroví nebo jen strávit příjemnou chvilku v náročném pracovním stereotypu.

6) Rychlejší hubnutí

Velkou výhodou čaje je také obsah teinu, který zrychluje funkci metabolismu a pomáhá při spalování kalorií. Pokud si denně dopřejete alespoň jeden šálek zeleného nebo bílého čaje, tak již po měsíci můžete vidět první výsledky.

Pití čaje a kávy můžete také střídat s pitím ovocných a zeleninových šťáv a rozhodně byste měli vypít alespoň 3 litry vody denně. Nezapomínejte na pitný režim a užívejte si svěží a mladistvý vzhled, jak nejdéle to půjde. Propijte se s čajem ke kráse.