Nejen ženy chtějí zapůsobit na druhé lidi. Ať už se jedná o opačné pohlaví, kolegy/kolegyně, obchodní partnery, klienty apod. Mnozí se umí perfektně oháknout a doladit outfit o doplňky, mít vytříbené chování, umět hovořit zajímavě i vtipně, přesto existují chyby, které daného jedince srazí k zemi. Které to jsou? To vám prozradíme v dnešním článku.

Chyba č. 1 – neupravené ruce

Ruce jsou první, co uvidí každý hned při prvním setkání. Tudíž by měly být upravené, čisté včetně nehtů, za kterými by neměla být špína. Přestože mohou být poznamenané manuální práci, nikdy nechoďte na schůzku/rande s neupravenými nehty a špínou za nimi. Zkazíte si tím první dojem, a ten je vždy ze všeho nejdůležitější.

Chyba č. 2 – koláče v podpaží

Propocené tričko či košile nepůsobí zrovna příjemně. Pokud se nadměrně potíte, používejte antiperspirant (na suchou a čistou pokožku). Použít jej na upocené tělo je to nejhorší, co může chlap udělat. Odér tím nepřehluší a páchne pak ještě více. Případně víte-li, že z práce pojedete přímo na schůzku, přibalte si sebou jedno čisté tričko navíc. Případně běžte nejdříve domů, kde se převléknete. Pomocníkem mohou být i speciální transparentní trička pod košile. Pohlcují pot, který se nedostane ke košili.

Chyba č. 3 – tělesný zápach

Každý člověk má svou specifickou vůni a ovlivnit se dá do jisté míry: zdravou stravou, pitným režimem, použitím deodorantů a parfémů. Sám sebe člověk necítí, ale ostatním může páchnout. Jenže takovou věc vám ze zdvořilosti většinou nikdo neřekne. Tento bod je spojen víceméně s pocením. Pokud víte, že se potíte víc, sprchujte se ráno i večer, používejte deodorant (na umytou pokožku) a noste vždy jen čisté oblečení. Zkrátka dejte si na to pozor. Totéž platí o pocení nohou. Noste kvalitní ponožky, obuv a používejte přípravky proti pocení nohou + speciální vložky do bot. Tělesný zápach se týká rovněž zápachu z dutiny ústní. Čištění zubů je prostě úplný základ. Mimo kartáčku používejte dentální nitě, mezizubní kartáčky a ústní vodu.

Chyba č.4 – vousy a účes

Neupravené vousy jsou totální katastrofou. Mít strniště, plnovous různých délek apod. neznamená mít neřízený chaos a zarostlý krk. Mít vousy znamená věnovat se jim, pečovat o ně a dát jim požadovaný tvar. V opačném případě působí nechutně a zanedbaně. Totéž platí o účesu. Nemusí to být výkřik poslední módy, ale vlasy by neměly růst jako dřevo v lese, být mastné a neupravené. V případě, že vám vlasy padají, zapomeňte na přehazovačky a maskování lysinky…je to ještě horší, než hrdě přiznat tento fakt. Padání vlasů se budeme věnovat zvlášť v jiném článku.