Dřevostavby jsou v dnešní době již velice oblíbeným trendem v bydlení, hlavně pro svou nízkou finanční náročnost a úspornou spotřebu energií. Hlavně jsou naprosto ekologické, a tudíž maximálně šetrné k životnímu prostředí.

A nemyslete si, opravdu se nejedná o nějaké „hájenky“, což vás může samozřejmě napadnout. Ale v mnoha případech jsou tyto dřevostavby na klíč pouhým okem prostě nerozeznatelné od klasických zděných domů.

Jaké jsou ceny těchto novostaveb?

Ve srovnání s ostatními rodinnými domy se cena dřevostaveb pohybuje na spodní hranici – nový domeček si můžete pořídit již za jeden a půl milionu. A to zrovna několika pokojový dům, ne žádný „krcálek“! Za tuto částku byste si pořídili tak garsonku v nějakém menším městě – a to za to opravdu stojí!

Pokud máte zájem o větší, například dvougenerační dům, bude vás novostavba stát okolo tří milionů. Ale můžete si být jisti, že za tu cenu budete mít dům jako z amerického filmu! Pokud budete mít navíc možnost k němu pořídit ještě velkou zahradu, nikdo ten rozdíl prakticky ani nepozná.

Jako jsou největší výhody tohoto bydlení?

Jejich nízká pořizovací hodnota není jedinou výhodou. Díky skvělé izolaci se tyto stavby pyšní přívlastkem nízkoenergetické domy. Vytopení celé plochy domu je až „bleskově“ rychlé a celková úspora oproti jiným domům je ročně až třicet procent nákladů.

Jak dlouho se můžete balit?

A v neposlední řadě je třeba zmínit rychlost stavby – možná tomu neuvěříte, ale bydlet můžete prakticky již po dvou měsících! Tak rychle bude váš nový, vysněný domeček postaven. Proto byste si měli s balením pospíšit! Váš domeček se na místě jednoduše smontuje, vybaví a je to!

Kolikrát trvá déle sehnat kvalitní stěhováky, než si nechat postavit nový domek – a to za to stojí!