Myslíte na svou budoucnost? Tušíte, že důchody nebudou tak vysoké, aby nám zcela pokryly naše výdaje, případně jsme si z něj dokázaly hradit léčiva, nebo dokonce dovolenou? Předpoklady bohužel ukazují, že lidé, kteří jsou dnes v produktivním věku, si bez důchodového pojištění osob nebudou moci dovolit nadbytečné hýření, ba dokonce budou ohroženi chudobou tak, jako se to děje mnohým seniorům, již nemají dostatečnou podporu od rodiny či si nespořili, již dnes. Abyste se vyhnuli černým představám o sklonku života nebo příjemně stráveném důchodovém období, měli byste se zamyslet nad spořením či připojištěním.

Důchodové pojištění osob i pojistka na dožití by měla na důchod stačit

V případě, že se aktivně zajímáte o možnosti pojištění osob či jiné formy spoření, zajímavou možností je pojištění na dožití. To je vlastně obdobná forma spoření, kdy si se stoprocentní jistotou ukládáte konkrétní částku na své konto, a ta je vám v předem určený den vyplacena v plné výši. Kapitolou samou pro sebe je důchodové připojištění osob, které má aktuálně každý progresivně uvažující člověk v produktivním věku. Spořit si můžete, do kdy chcete. Datem odchodu do důchodu smlouva nezaniká. Vždyť i dnes si mnozí aktivní senioři, kteří pobírají starobní důchod ještě spoří v důchodovém připojištění.

Granddaughter gives her grandmother advice on finances and insurance at home

Avšak není třeba myslet pouze na budoucnost vzdálenou. I zítra se vám může přihodit úraz, který vás třeba na dlouhé týdny vyřadí z pracovní schopnosti. Jak dokážete uživit rodinu, zaplatit poplatky a ještě další výdaje? Pro tyto situace se vyplatí pořídit si úrazové nebo životní pojištění osob, kterým složitou situaci dovedete vyřešit. Nezapomínejte ani na své blízké, a to především děti. Nejen sportující, ale vůbec aktivní mládež může mít úraz a jeho léčba či řešení trvalých následků je s finanční podporou vyplacenou z úrazového pojištění osob daleko snesitelnější. Kapitolou samou o sobě je cestovní pojištění, jež se vyplatí mít nejen při sportovních výletech do hor, na kola či rafty do ciziny, ale i na služební cesty v zahraničí.



Hledáte to nejlepší cestovní pojištění, které bude za rozumnou cenu? Prostřednictvím srovnávače cestovního pojištění můžete vyhledat a porovnat nabídku ověřených pojišťoven a najít tu nejvhodnější nabídku.