Let vrtulníkem

Známý citát přisuzovaný Leonardovi da Vinci, jednomu z největších myslitelů historie, říká, že „Jakmile jednou okusíš létání, budeš už navždy kráčet po zemi s pohledem upřeným k nebi“. A i když v dnešní době ztratilo létání punc něčeho nedosažitelného a stalo se běžnou součástí našich životů, uvedený citát platí stále, zvláště pak, pokud nemluvíme o běžné cestě dopravním letadlem k moři, ale o let vrtulníkem. Právě vyhlídkový let vrtulníkem totiž nabízí ten pravý požitek z letu, jedinečný a neobvyklý zážitek, který si budete chtít co nejdříve zopakovat!

Let vrtulníkem

Let vrtulníkem – ten pravý požitek z létání

Vyhlídkové lety vrtulníkem nabízejí oproti letům klasickým letadlem několik výhod, které z nich činí úplně jiný druh zážitku. Předně nelze nezmínit jedinečný výhled, jež cestující z helikoptéry mají. U nás létáme čtyřmístným vrtulníkem Robinson R44 americké firmy Robinson Helicopter Company. Pilot i všichni pasažéři z něj mají díky prosklené přední části kabiny dokonalý výhled do okolí a mohou si tam být jistí, že jim neunikne žádná zajímavost hodná pozornosti z ptačí perspektivy. Dalšími výhodami letů vrtulníkem jsou možnost letu v nižších výškách ve srovnání s letadly a také lepší manévrovatelnost, i oba tyto parametry znamenají mnohem intenzivnější zážitek z letu.

Co je třeba vědět před vyhlídkovým letem vrtulníkem?

Asi každý, kdo se někdy zajímal o možnost letu vrtulníkem si jistě povšiml, že cena tohoto zážitku je obecně o něco vyšší, než je cena vyhlídkového letu klasickým letadlem. Tento fakt je způsoben několika faktory, mezi které patří vyšší pořizovací cena vrtulníku i vyšší provozní náklady na komplikovanou údržbu. Stejně tak pilotní výcvik je náročnějším a nákladnějším procesem oproti kurzu pro získání pilotního průkazu na letouny s pevnými křídly. O něco vyšší cena je ale více než dostatečně vyvážena unikátním a neporovnatelným zážitkem, který jinde nezískáte. Chcete-li tak zažít něco skutečně výjimečného, neváhejte a nenechte si ujít příležitost k vyhlídkovému letu vrtulníkem Robinson R44!